Hoofddorp: Twee mannen aangehouden wegens diefstal autoband

Hoofddorp: Velgen gestolen bij autobedrijfHoofddorp, 12 juni – De politie heeft donderdagochtend rond 4 uur op de Zandsteen twee mannen van 25 en 34 jaar uit Litouwen en Rusland aangehouden. De twee worden verdacht van het stelen van een autowiel.

Getuigen zagen een donker geklede man bij een auto zitten waarvan het achterwiel gedemonteerd was. Het voertuig stond geparkeerd op een parkeerterrein parallel aan de Hoeksteen. Bij het zien van de getuigen ging de man er in een auto vandoor. Even later kwam de auto weer terug en ter hoogte van de Kruisweg zagen de getuigen dat de man, die als passagier in de auto zat, er te voet vandoor ging.

De getuigen spraken vervolgens de bestuurder aan en wachtten op de komst van de gealarmeerde politie. De politie heeft de bestuurder van deze en die van een tweede auto, die vermoedelijk ook bij de diefstal betrokken was, aangehouden. De agenten troffen het gedemonteerde wiel aan in een van de auto’s. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte. Deze man heeft een stevig postuur, is ongeveer 45-50 jaar, is blank en droeg zwarte handschoenen/kleding. Heeft u in de nacht van woensdag op donderdag iets verdachts gezien in de omgeving van de Zandsteen/Hoeksteen? Neemt u dan contact op met de politie in Hoofddorp via tel. 0900-8844.

Misschien vindt u dit ook interessant?