Hoofddorp: Schoorsteenbrand bij woning Kruisweg

Hoofddorp: Schoorsteenbrand bij woning KruiswegHoofddorp, 28 februari – De brandweer moest vrijdagavond naar een woning op de Kruisweg, waarvan de schoorsteen in de brand stond. Met een warmtebeeld camera heeft de brandweer de locatie van de brand opgespoord. De brandweer is met de hoogwerker naar de schoorsteen gegaan en heeft vandaar het kanaal met een ramoneur schoongemaakt.

Een schoorsteenbrand ontstaat doordat onverbrande deeltjes, welke vastplakken aan de schoorsteenwand, in brand vliegen. De brandweer tikt deze deeltjes met een ramoneur van de schoorsteen wand en vangt deze in een metalen emmer op, om deze vervolgens af te blussen.

Dit was de tweede schoorsteenbrand, eerder op de avond moest de brandweer in de Cruquius ook al een schoorsteenbrand blussen.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

Hoofddorp: Schoorsteenbrand bij woning Kruisweg Hoofddorp: Schoorsteenbrand bij woning Kruisweg Hoofddorp: Schoorsteenbrand bij woning Kruisweg Hoofddorp: Schoorsteenbrand bij woning Kruisweg Hoofddorp: Schoorsteenbrand bij woning Kruisweg

 

Misschien vindt u dit ook interessant?