Haarlemmermeer: Tanken zonder betalen verijdeld

A4Haarlemmermeer, 5 december – Een omgebogen kentekenplaat op de voorzijde van een Volkswagen bij een tankstation langs de A4 is een 29-jarige man uit Velsen-Noord noodlottig geworden. Hij is donderdag 5 december 2013 omstreeks 00.40 uur aangehouden voor de diefstal van een kentekenplaat die aan de achterzijde was aangebracht. De politie verijdelde hiermee tanken zonder betalen.

De agenten zagen op het tankstation dat de 29-jarige man de auto aftankte. De kentekenplaat aan de voorzijde was zodanig omgebogen dat deze niet te lezen was. Op de achterzijde was een ander kenteken aangebracht. Na onderzoek bleek dat deze kentekenplaat in Amsterdam was gestolen.

De man verklaarde dat hij kort daarvoor de kentekenplaat van een andere auto had afgehaald en eigenlijk wilde tanken zonder te betalen. Tegen zijn zin in rekende hij de brandstof af en is daarna overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Op de parkeerplaats aan de overzijde van de A4 is een tweede verdachte aangehouden, die vermoedelijk eveneens betrokken was bij de diefstal van de kentekenplaat. Hij onttrok zich ongemerkt aan de controle bij het tankstation en verplaatste zich via het bruggebouw naar de overzijde van de A4.

De kentekenplaat is in beslag genomen en gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Misschien vindt u dit ook interessant?