Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit

Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteitHaarlemmermeer, 22 november – De politie heeft op vrijdag tussen 16.00 en 18.00 op de Domineeslaan in Zwanenburg en tussen 19.00 en 21.30 op de Burgemeester Pabstlaan in Hoofddorp een grootscheepse verkeerscontrole gehouden.

Donkere Dagen Offensief

De controle werd gedaan in het kader van extra politie-inspanningen in de donkere wintermaanden. In deze periode neemt het aantal woninginbraken, overvallen, straatroven en autokraken over het algemeen toe. In deze periode houdt de politie daarom met grote regelmaat onaangekondigde controles om op die manier de plegers van de misdrijven de pas af te snijden.

Aan de controle deden meerdere motoragenten mee en ook werden er twee ANPR-auto’s ingezet. Dit zijn auto’s die kentekens scannen en zo kan heel snel gezien worden of een voertuig bijvoorbeeld als gestolen geregistreerd staat of eerder betrokken is geweest bij een misdrijf. Ook wanneer de eigenaar van een gescande auto nog openstaande boetes heeft, volgt er een melding.

In de strijd tegen criminaliteit gingen vrijdagavond ook bikers de wijken in om verdachte personen of situaties op het spoor te komen. Meerdere mensen die zich verdacht gedroegen werden gecontroleerd.

Diverse voertuigen zijn aan de kant gezet en vele duizenden kentekens werden gecontroleerd. Diverse voorwerpen zijn in beslag genomen, zoals wiet. Een persoon is aangehouden voor het in bezit hebben van gevaarlijk vuurwerk.

Fotografie: Eric van Lieshout

Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Haarlemmermeer: Verkeerscontrole tegen criminaliteit Hoofddorp: Scooterrijdster gewond na aanrijding

 

Misschien vindt u dit ook interessant?