Lijnden: Inbrekers proberen hun slag te slaan in Lijnden

InbrekerLijnden, 22 augustus – In de nacht van woensdag op donderdag is in Lijnden op vijf adressen aan de Hoofdweg en de Raasdorperweg een (poging) tot inbraak geweest. In vier gevallen bleef het bij een poging. Bij één woning wisten de inbrekers ongestoord binnen te komen en werden waardevolle spullen meegenomen.

Gaatjes boren

Bij de inbraken of pogingen daartoe werd gebruik gemaakt van de methode gaatjes boren. Inbrekers kunnen een gaatje boren onder het slot van een deur of raam en zo met een ijzerdraad de sleutel omdraaien en/of de raamsluiting openen. Tip: om dit bij uw woning te voorkomen kunt u het beste altijd, nadat u deuren en ramen op slot heeft gedaan, de sleutel uit het slot halen en opbergen.

De politie stelt hoge prioriteit aan het verminderen van het aantal woninginbraken en het oppakken van inbrekers. Woninginbraak is landelijk gezien een veelvuldig gepleegd misdrijf. Zelf kunnen huisbezitters ervoor zorgen dat inbreken in hun woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn een woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Misschien vindt u dit ook interessant?