Hoofddorp: DHL-Bus botst tegen Connexxionbus (video update)

Twee gewonden bij botsing tussen Connexxion bus en DHL bestelbusHoofddorp, 21 augustus – Op de IJweg is woensdagochtend rond half twaalf een bestelbusje van DHL tegen een lijnbus van Connexxion gebotst. Het ongeval gebeurde bij de busbaan oversteek. Bij het ongeval raakte twee passagiers uit de lijnbus gewond.

Eén passagier is ter plaatste aan de verwondingen behandeld, de ander is voor verdere zorg naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bestelbus is ook naar het ziekenhuis overgebracht. Voor het ongeval werden drie ambulances en de traumahelikopter opgeroepen, de helikopter is later door de ambulancemedewerkers afbesteld omdat alles onder controle was.

Ook was de brandweer opgeroepen om bij het ongeval te assisteren. De verkeersongevallen analyse (voa) van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Op het kruispunt waar de busbaan, de IJweg kruist staan verkeerslichten die dit soort ongevallen moeten voorkomen.

Fotografie: Eric van Lieshout & Michel van Bergen

 

Hoofddorp: DHL-Bus botst op Connexxionbus Hoofddorp: DHL-Bus botst op Connexxionbus Hoofddorp: DHL-Bus botst op Connexxionbus Hoofddorp: DHL-Bus botst op Connexxionbus Hoofddorp: DHL-Bus botst op Connexxionbus Hoofddorp: DHL-Bus botst op Connexxionbus Hoofddorp: DHL-Bus botst op Connexxionbus Hoofddorp: DHL-Bus botst op Connexxionbus Hoofddorp: DHL-Bus botst op ConnexxionbusTwee gewonden bij botsing tussen Connexxion bus en DHL bestelbus Twee gewonden bij botsing tussen Connexxion bus en DHL bestelbus Twee gewonden bij botsing tussen Connexxion bus en DHL bestelbus Twee gewonden bij botsing tussen Connexxion bus en DHL bestelbus Twee gewonden bij botsing tussen Connexxion bus en DHL bestelbus Twee gewonden bij botsing tussen Connexxion bus en DHL bestelbus

Misschien vindt u dit ook interessant?

Een gedachte over “Hoofddorp: DHL-Bus botst tegen Connexxionbus (video update)”

  1. Anno

    Ik ga hier geen vooroordeel uitspreken, maarfeit is dat ik dagelijks in die bus 196 zit, en merk dat chauffeurs er domweg op rekenen dat hun buslichtje wit (groen voor bussen) wordt en dus zonder remmen rustig doorrijden.
    Een enkele keer rijden zij daarbij dus gewoon door rood!

    Ander feit is dat gezien de schade die DHL bus never nooit niet de maximale 30 zal hebben gereden, en dat terwijl hij ook nog eens een fietspad dat voorrang heeft moet kruisen.

    Dat laatste is overigens heel onverstandig gedaan door de gemeente haarlemmermeer die voorangssituatie, men is gefocussed op de busbaan en ziet dat fietspad over het hoofd. Dat zou dus beter geen voorrang kunnen hebben hier, zoals bij de kruising met de Breeburgsingel daar is dat veel beter geregeld!!)

Reacties zijn gesloten.