Hoofddorp: Meer dan 1.000 boetes tijdens een snelheidscontrole

Snelheidscontrole (3)Hoofddorp, 13 augustus – Team verkeer van de politie heeft tijdens een snelheidscontrole op de N201 (Weg om de Noord) 1.161 hardrijders op de bon geslingerd.

De politie controleerde hier van 19.30 tot 21.30 uur en de hoogstgemeten snelheid was hier 125 km/uur. Alle overtreders kunnen hun bekeuring binnenkort thuis verwachten.

Misschien vindt u dit ook interessant?

6 gedachten over “Hoofddorp: Meer dan 1.000 boetes tijdens een snelheidscontrole”

  1. Anno

    @Rene, sinds die vaste palen weg zijn is het er een stuk veiliger geworden.
    Begrijp mij niet verkeerd, ik ben er zo een die liefst aan het begin van de weg de tellernaald op ongeveer 84 zet (werkelijke snelheid dan om en nabij 80) en niet eens in de marges van de 6km correctie gaat zitten. Cruisecontroll aan en rijden maar.

    Dan komen ze je voorbij met hogere snelheid en ter plaatse van die palen werd dan even krachtig geremd tot 70 (liefst vlak voor je neus omdat ze net weer naar rechts waren gekomen). Dat leverde gewoon gevaarlijke situaties op en gebeurde altijd, het was echt geen uitzondering.
    Sinds die palen weggehaald zijn is dat effect er uit en is het simpelweg veiliger.

    En doden? jazeker, mensen die veel te hard reden en daardoor de macht over het stuur verloren. Het gebeurde in 95% van de gevallen net na de bochten (in beide richtingen). En een enkeling verongelukte door toedoen van anderen die door een fout of gevaarlijk weggedrag een ongeval veroorzaakten.

    @moi, veiligheid ios wel degelijk het mom van oom agent opgelegd door de staat. Maar dat het in geldgraaierij is uitgemond mag duidelijk zijn. Dat men de snelheidsduivels zoals hierboven aangehaald eruit haalt is een prima zaak,juist vanwege die veiligheid. Alleen, en daarin heb jij helemaal gelijk, kun je er dan beter preventief en dus openlijk gaan staan in plaats van verstoppertje te spelen. EN dat is ook jouw standpunt begrijp ik.

    Als daarbij dan ook de autokrakers en inbrekers, overvallers, geweldplegers etc ook eens van de straat worden geplukt met een wat hogere pakkans, dan zou de kritiek op de hermandad snel verminderen.

    Maar zolang je ziet dat het aantal gestolen autos toeneemt, het aantal inbraken en autokraken toeneemt, er meer woningovervallen zijn geweest, meer brandstichtingen etc, en tegelijkertijd steeds vaker leest dat oom agent trots weer meer snelheidsovertreders op de bon heeft geslingerd, dan mag je onbedingd rekening houden met negatieve reacties van het teleurgestelde publiek, want die situatie is domweg niet te verkopen.

    @Rene, hopelijk begrijp je nu wat we bedoelen? we zijn niet tegen het optreden tegen snelheidsovertreders vooral als dat eecht de veiligheid ten goede komt, maar wel tegen de context waarin het heden ten dage wordt uitgevoerd. De echt zware vergrijpen nemen toe en tegelijkertijd worden er trots meldingen gemaakt van 995 lichte snelheidsovertreders van 0-10 kmh en 5 die toevallig wat harder reden en echt wel gevaarlijk bezig waren.

    @oom agent, toon eens wat kloten, bekeur dan pas boven de 15 km/h te hard (had je er geen 1000 gehad maar wellicht maar 5) en ga verder eens actief achter de echte criminaliteit aan (en nee, niet de hennepplantages, foutparkeerders of wildplassers, maar echte inbrekers, autokrakers, overvallers etc.)

  2. Moi

    Er wordt indd door bepaalde mensen als een idioot gereden op die weg. Rijd er zelf ook dagelijks en nooit harder dan 90km/u op de teller. Maar idd, je heb er altijd mensen bij die daar rijden als op een snelweg.
    Maar als je dan gaat controleren onder het mom van veiligheid dan haal je die mensen eruit en geef je ze terplekke een stopteken.
    Met het flitsen van bijna 1200 mensen haal je die excessen er niet uit. Ik heb geen cijfers maar van die 1200 mensen zijn er waarschijnlijk 1150 die net als ik maar enkele km’s te hard hebben gereden.

    En nogmaals, dat is ook meer dan terecht want snelheids limiet is snelheidslimiet. Maar de echte hardrijders pak je op die manier niet.

    Zoals jij walgt van de reacties van ons omdat we simpel zeggen dat de politie liever de gewone automobilist pakt, walg ik van reacties waarin mensen gewone automobilisten allemaal wegschrijven onder het mom ”zware crimineel”.

    Het is gewoon scheef in dit land, overal merk, zie, hoor en lees je de pakkingskansen voor diverse vergrijpen, waaronder diefstal, inbraak etc. En elke keer liggen die percentages schrikbarend laag.
    En dan hebben we het nog niet over de cijfers gehad waarin naar voren komt hoeveel daders ook daadwerkelijk een straf hebben gekregen.
    Maar telkens lees je berichten ”1000 bekeuringens tijdens snelheidscontrole” etc. Als je dan verder leest blijkt dat een handvol mensen harder dan 15km/u heeft gereden. Waarom heeft men daar wel tijd voor maar voor de rest van de politie werkzaamheden niet?

    Dus ja, te hard is te hard. Maar ik walg er van dat er nog steeds moraal ridders zijn die elke automobilist die ook maar een km te hard rijd steevast afschrijven als crimineel.
    Pak de excessen aan en blijf vooral ook flitscontroles houden, maar doe dat niet onder het mom van veiligheid.

    P.S. de weginrichting daar helpt ook niet echt om slachtoffers te voorkomen. Bomen, sloten en weinig vanrails plaatsen naast een 80km weg is niet bevordelijk voor de veiligheid. Zoek de diverse onderzoeken maar op via google.

  3. Rene

    Ik walg van jullie reacties, op dit stuk weg zijn al meerdere doden en zwaargewonden gevallen. Sinds de vaste flitspalen weg zijn wordt er buiten de spits vaak als een idioot gereden! Dus terecht dat men dat wil aanpakken! Loop niet te zeuren en hou je gewoon aan de regels, dan heb je nergens last van!

  4. Moi

    Persoonlijk vind ik alle controles prima, geen problemen mee. Schrijf lekker duizenden bonnen of maak duizenden foto’s van mensen die een paar km/u te hard rijden.
    Prima, doen, als je er voldoening uit haalt om daar je geld mee te verdienen.

    MAAR… waar ik niet tegen kan is dat er nog altijd gezegd wordt dat deze controles worden gehouden onder het mom van veiligheid!

    Jezelf of je apparatuur verstoppen achter bomen, kastjes, viaducten etc. is gewoon pure geldklopperij en heeft niets met veiligheid te maken. Het heeft bij mij geen enkele effect als ik weken later een enveloppe uit Leeuwarden krijg van een paar tientjes omdat ik in een ver verleden ergens 7km/u te hard heb gereden.

    Wat heeft wel effect? Er zichtbaar staan of mensen ter plekke aanhouden, maarja… dan kun je natuurlijk nooit bijna 1200 boetes uitschrijven in 2 uurtjes tijd…

    Bij mij in de straat is het 50, het is alleen een vrij rechte straat zonder drempels etc. Iedereen gebruikt het als racebaan maar ik heb er in 7 jaar nog nooit een agent zien staan met een lasergun of flitsapparatuur.

    Dus politie/overheid: wees gewoon eerlijk en stop met de smoesjes dat dit met veiligheid heeft te maken.

  5. Anno

    Tsja, dat krijg je als er even geen motorclub een tourtocht maakt waar deze bermkneuters stiekem achteraan kunnen rijden. Intussen lopen de brandstichters, overvallers, inbrekers, plofkrakers en autokrakers nog veilig rond. Die hoeven niet al te bang te zijn, de bermkneuter zit toch niet achter ze aan, die ligt achter de vangrail fototjes te maken.

  6. gerard

    alles voor het bonnen quota. goed gedaan jongens, Marc Rutte is trots op jullie. Geld gaat naar griekenland en jij word wegbezuinigd.

Reacties zijn gesloten.