Hoofddorp: Flink ongeval op de Drie Merenweg (update)

Zwaar ongeval op de Drie Merenweg bij Vijfhuizen

Vijfhuizen, 20 februari – Een aanrijding op de kruising Drie Merenweg/Vijfhuizerweg zorgde woensdagmiddag rond kwart voor vijf voor een behoorlijke file richting Hoofddorp. Hulpdiensten kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen.

De brandweer assisteerde om de gewonde chauffeuse uit haar wagen te krijgen. De 67-jarige vrouw en een 35-jarige vrouw uit Vijfhuizen en twee kinderen van een half jaar en vier jaar, zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De kinderen hebben een troostbeertje gekregen. De andere partij, een 44-jarige man uit Vogelenzang, raakte niet gewond.

Omdat er onduidelijkheid was over de toedracht van het ongeval, heeft de verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie een onderzoek ingesteld, dit om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.

  • Fotografie: Eric van Lieshout, Michel van Bergen & Elvin Hendriks
  • Video: Michel van Bergen

 

Zwaar ongeval op de Drie Merenweg bij Vijfhuizen Zwaar ongeval op de Drie Merenweg bij Vijfhuizen Zwaar ongeval op de Drie Merenweg bij Vijfhuizen Zwaar ongeval op de Drie Merenweg bij Vijfhuizen Zwaar ongeval op de Drie Merenweg bij Vijfhuizen Zwaar ongeval op de Drie Merenweg bij Vijfhuizen Zwaar ongeval op de Drie Merenweg bij Vijfhuizen Zwaar ongeval op de Drie Merenweg bij Vijfhuizen Zwaar ongeval op de Drie Merenweg bij Vijfhuizen Woensdag 001 Woensdag 004 Woensdag 006 Woensdag 014 Woensdag 015IMG_7696 - kopie IMG_7721 - kopie IMG_7766 - kopie IMG_7772 - kopie IMG_7788 - kopie

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

15 gedachten over “Hoofddorp: Flink ongeval op de Drie Merenweg (update)”

  1. Martin H.

    Heb vluchtig de reacties doorgelezen en zal verder maar alle rare reacties vergeten. Als dorp 5Huizen zouden we hier gezamenlijk wat voor moet organiseren. Ik woin nu zelf 5 jaar in stellinghof en maak elke dag gebruik van de oversteek. Heb twee maal een brief gestuurd naar de gemeente of ze de stoplichten eens wilde nakijken er zitten nsmelijk een paar secondes tussen. Daarnaast had ik aangegeven er een flitspaal incl. roodlichtpaal te plaatsen. Je begrijpt nu wel waarom ik de brief meerdere keren hebt gestuurd, heb geen reactie vernomen. Heel af en toe staat er een motoragent te laseren, maar dat is absoluut geen oplossing. Hoop dat instanties deze berichtjes lezen! Ik wens alle betrokken bestuurders veel sterkte toe.

  2. Janke van dijk

    Ik ken de bestuurster van de nissan en inderdaad zoals Frans als suggereert, door rood rijden nooit zal riskeren. Niet alleen rijdend en zeker niet met haar kinderen erbij. Een dame die voorzichtiger is (op haar kids) dan zij ken ik niet…..

  3. Leuke discussie en expertise van niet getuigen.
    Wel ben ik het eens met het feit dat de drie meerenweg wordt gebruikt als racebaan.
    Ik kan me voorstellen dat de man uit vogelenzang door rood is gereden anders had de nissan nooit op de hoogte van de linkerrijbaan kunnen rijden. Daarnaast is volgens mij de dame van de nissan een bewoonster van Vijfhuizen dus heel goed bekend met de situatie. Die zal zeker het leven van haar kids niet op het spel zetten om zoals gesuggereerd door rood te rijden.
    Het plaatsen van een flitspaal is ook geen oplossing tegen dergelijke idioten die de weg als racebaan gebruiken.

    Snarf

  4. Rob

    Beste Sjaak,
    Knap dat jij conclusies kan trekken zonder dat je feiten kent. Beide bestuurders verklaren namelijk t.o. de politie dat zij door groen zijn gereden.
    De politie is dan ook nog opzoek naar betrouwbare getuigen. Als jij iets gezien hebt wat te maken heeft gehad bij het ontstaan van dit ongeluk wacht dan geen moment langer en meld je bij de politie in Hoofddorp.
    Beide bestuurders zullen je erg dankbaar zijn.

  5. Cayenne

    Slecht he van die stigmatiserende posts, deze hebben ook niet zo veel zin. Misschien een tip.

  6. Sjaak

    Dit is nou het probleem van Nederland, doe je iets fout door rood licht rijden gaan er mensen iets zeggen over de auto van de slachtoffers dat er een speentje gevallen is. Totdat het je eigen familie is en dan piept iedereen weer anders. Ik ben gewoon van mening dat dit rot kruispunt wordt aangepast dan gebeuren dit soort dingen niet meer. Maar dit moet 2 jaar duren bij het OM. Totdat er een dode valt en dan is alles binnen een dag geregeld.

  7. Hey Sjaak,

    Lekker simpel joh, ik kijk uit naar de dag dat jij een keer de Sjaak bent. Die moeders zijn alleen maar met de kids bezig ipv met rijden, zal wel een speentje gevallen zijn oid.

    Zondag lekker je Opeltje wassen en uitzuigen zeker.

  8. Sjaak

    De bestuurder voor deze snelheids duivel (een nog onbekende rode auto) reed ook al door het rode licht. De bestuurder van de crysler heeft toen nog een dotje gas bijgegeven waar hij toen de Nissan vol heeft geraakt. En nee hoor Dave er zijn meer plekken in het land waar mensen door het rode licht rijden. Maar als ik mag spreken voor alle dorpsgenoten is de drie merenweg echt een racebaan.

  9. Als ik Sjaak mag geloven hoeft er geen politieonderzoek meer plaats te vinden. Blijkbaar denkt ie dat alleen mensen op de 3m-weg door rood rijden. Hoe kom je erbij dat ie te hard reed ? Zat je naast hem ?
    Laten we eerst maar eens het politieonderzoek afwachten voordat we iemand gaan veroordelen !

  10. Sjaak

    De heer uit Vogelenzang is niet goed bij z’n hoofd. Van mij mogen ze zijn rijbewijs invorderen.
    Waarom kunnen mensen zich niet gewoon aan de snelheid houden staat niet voor niets aangegeven.
    Als de heer niet zo hard had gereden had hij ook gewoon voor het rode licht kunnen stoppen. Wat een kl**tz*k. Nu maar hopen dat de kinderen het goed maken.

  11. Arno

    Bij die kruising is het altijd raak. Me vriendin en ik passeren die kruising elke ochtend van de week, en het is echt een doodskruising, want ze komen vanaf de snelweg over de Drie Merenweg aanstuiven.. Er moeten idd snelheids camera’s komen, en een drempel, wat nu tegenwoordig ook is bij het einde van de N205 naar Haarlem toe. Het werkt wel… zo lijkt het..

  12. Patrick

    In het wijkkrantje van de wijkstellinghof van aug 2010 staat hier iets over. http://www.koopus.nl/wijkstellinghof/data/WijkStellinghof_krant_aug_2010.pdf

  13. Walter

    Wordt inderdaad tijd voor camera’s. Ik kijk al altijd goed voor ik oprij, want er komen er regelmatig nog door rood zetten. Ook vrachtwagens, en die heb ik echt liever niet binnen. Volgens mij is het inderdaad gewoon wachten op de volgende klap. Misschien iets voor de wijkraad?

  14. Marc

    Ralf, helemaal gelijk. Hoe vaak auto’s wel niet door rood rijden, als wij vanuit vijfhuizen komende groen krijgen. Gelukkig moeten wij nog 5 meter oprijden, anders waren vaker ongelukken gebeurd.

    Marc

  15. Ralf van Dijk

    Is het een gekke vraag of het nu niet eens tijd zal worden dat de gemeente/provincie nu eindelijk eens een flitspaal gaat plaatsen die controleerd op snelheid en rood licht op deze kruising ?!? Of moeten er eerst doden vallen ?

Reacties zijn gesloten.