Schiphol: Glazenwasser gered door de brandweer

Schiphol: Glazenwasser gered door de brandweer

Schiphol, 18 februari – Een glazenwasser heeft in de Evert van de Beekstraat geruime tijd vast gezeten in een glazenwassersbakje. Het bakje stopte er ter hoogte van de vierde etage ermee. De hoogwerker van de brandweer Hoofddorp werd opgeroepen om de glazenwasser te bevrijden uit zijn benarde positie.

Alleen kon de hoogwerker niet dicht genoeg in de buurt komen, omdat de ondergrondse parkeergarage niet het gewicht van de brandweerwagen kon dragen.

Toen kwam het plan om de glazenwasser via een raampje uit zijn bakje te halen. Precies de afdeling waar de glazenwasser voor hing, was een beveiligde afdeling van het landelijk Parket, waar niemand aanwezig was, en niemand de sleutel had. De brandweer heeft zich uiteindelijk toch toegang tot deze afdeling weten te verschaffen. Op het moment dat de glazenwasser via het raam naar binnen gehaald werd, ging het bakje naar beneden. De monteur had het bakje waar aan de praat gekregen.

De glazenwassen heeft zo’n anderhalf uur vastgezeten.

fotografie: Eric van Lieshout & Jasper Meekel


glazenwasser vast in zijn bakje 001glazenwasser vast in zijn bakje 008glazenwasser vast in zijn bakje 010
Schiphol: Glazenwasser gered door de brandweer Schiphol: Glazenwasser gered door de brandweer Schiphol: Glazenwasser gered door de brandweer Schiphol: Glazenwasser gered door de brandweer Schiphol: Glazenwasser gered door de brandweer Schiphol: Glazenwasser gered door de brandweer

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant?