Schiphol: 650 kilo Qat onderschept

Qat - Foto KMarSchiphol, 16 januari – Het drugsbestrijdingsteam van Marechaussee, FIOD en Douane, dat zich op Schiphol richt op drugssmokkel via vracht, heeft afgelopen week een grote zending van 650 kilo Qat onderschept. Na een douanecontrole van de vracht van een buitenlandseluchtvaartmaatschappij werd het sinds 5 januari 2012 strafbaar gestelde middel onderschept en in beslag genomen door het CargoHarc-team.

Recent werden ook al diverse zendingen onderschept door de Marechaussee in Hoek van Holland. Hiervoor werden in totaal vijf personen aangehouden.

De Marechaussee vermoedt dat in verband met de nu ingetreden wetswijziging smokkelaars nog wat transporten willen binnen brengen om bij hun afnemers te brengen.

In alle briefings van de Marechaussee, die zowel op luchthavens, in zeehavens als in de voormalige grensgebieden met Duitsland en België opsporing doen naar onder meer smokkel wordt rekening gehouden met mogelijk nieuwe transporten.

“We werken informatie gestuurd en analyseren wat we tegen komen. Als we zien dat bepaalde smokkelroutes of methoden worden toegepast, reageren we daarop.”

Misschien vindt u dit ook interessant?