Badhoevedorp: Juwelier Pa Verkuyllaan overvallen, daders aangehouden (update 13.30 uur)

Badhoevedorp, 11 december – Op de Pa Verkuyllaan is rond elf uur de juwelier overvallen. Twee overvallers, vermomd met een helm op, bedreigden het winkelpersoneel met een wapen. Na de overval renden zij weg en tijdens de zoektocht naar de daders wist de politie een van de verdachten aan te houden op de Akerdijk.

Kort hierop wist de politie de tweede verdachte te traceren en hield hem aan op de Meidoornweg. De twee verdachten, allebei Amsterdammers in de leeftijd van 16 jaar zijn aangehouden en ingesloten. Beide daders konden met behulp van omstanders worden aangehouden.

Een politiehelikopter cirkelde boven de juwelier om alles in kaart te brengen. De forensische opsporing en de recherche zijn nu bezig met een onderzoek in de juwelier. Een hondengeleider van de politie onderzoekt diverse locaties, zoals de Sloterweg onder het viaduct van de A9 en op de Akerdijk.

Het overvallenteam heeft een onderzoek ingesteld en heeft al meerdere getuigen gehoord. Mocht u echter nog niet met de politie gesproken hebben en informatie hebben over deze overval, neemt u dan s.v.p. contact op met het overvallenteam via 0900-8844. Anoniem kan natuurlijk ook altijd informatie worden doorgegeven via tel.nr. 0800-7000, het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem.

Het Overvallenteam van de politie in Noord-Holland houdt zich bezig met het oplossen van overvallen die in Noord-Holland plaatsvinden. Overvallen hebben een grote en bedreigende impact voor slachtoffers en vaak ook voor getuigen; daarom is politie en justitie er alles aan gelegen om de daders op te sporen 

Fotografie: Eric van Lieshout

 

Misschien vindt u dit ook interessant?