Kennemerland: Informatie over illegaal vuurwerk? Meld dit s.v.p., anoniem kan ook!

KENNEMERLAND, 25 en 26 november – De meldkamer van de politie krijgt met enige regelmaat al weer meldingen binnen van overlast door vuurwerk. Er zijn de laatse weken al diverse mensen aangehouden in ons land die in bezit waren van illegaal vuurwerk. In sommige gevallen gaat het om jongeren, die dit illegaal vuurwerk in hun slaapkamer of elders verbergen voor hun ouders.

De politie verzoekt een ieder die met illegaal vuurwerk in aanraking komt dit te melden via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000, dit vanwege de gevaarlijke situaties die illegaal vuurwerk kan veroorzaken. Illegaal vuurwerk is één van de oorzaken van ernstige brandschade en vele ongelukken. Het vervoer over de weg en de opslag ervan (zeker in de woonomgeving) creëert grote veiligheidsrisico’s.

Het Openbaar Ministerie en de politie treden hard op tegen kopers en gebruikers van illegaal vuurwerk. Indien u tips of informatie heeft over illegaal vuurwerk, belt u dan met de politie via tel.nr. 0900-8844 of anoniem: via Meld Misdaad Anoniem: telefoonnummer: 0800-7000.

 

Misschien vindt u dit ook interessant?