Hoofddorp: Bussluis blijft buiten spits open voor al het verkeer

Hoofddorp, 10 oktober – Op werkdagen buiten de spits blijft de bussluis tussen de Deltaweg en de Waddenweg in Floriande open voor al het verkeer.

Dat betekent dat automobilisten van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 9.00 ’s ochtends én tussen 17.00 en 19.00 niet van Noord- naar Zuid-Floriande kunnen rijden, maar op alle andere momenten wel. Ook in de weekeinden en op de meeste feestdagen staat de sluis open.

Positief

Precies een jaar nadat de bussluis bij wijze van proef alleen buiten de spits werd opengesteld, zijn de resultaten bekend van de evaluatie. Daarin is gekeken naar bereikbaarheid, verkeersveiligheid, verkeersdrukte en mogelijke overlast van geluid of vervuiling van de lucht.

De betrokken winkeliers, scholen en bewoners zijn positief over de proef. Uit de evaluatie blijkt dat er nauwelijks negatieve effecten zijn als het verkeer het grootste deel van de tijd van noord naar zuid kan rijden en andersom. Ook de bussen van Connexxion ondervinden geen hinder of vertragingen van de openstelling van de bussluis. Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten dat de bussluis voortaan openblijft op dezelfde tijdstippen als tijdens de proef.

Veilig en bereikbaar

De evaluatie wijst uit dat de verkeersdrukte op de omliggende wegen ruim binnen de normen blijft die vooraf waren bepaald. Ondernemers in het winkelcentrum van Floriande menen dat de bereikbaarheid van hun winkels is verbeterd. Om ervoor te zorgen dat de verkeersveiligheid rond scholen op peil blijft, zijn voorafgaand aan de proef schoolzones aangelegd bij de scholen aan de Deltaweg en Waddenweg.

Wél is er enige overlast bij het parkeerterrein dichtbij de sluis. Auto’s die hier ’s ochtends voor de opening van de sluis staan, blokkeren soms dat parkeerterrein.

Misschien vindt u dit ook interessant?

Een gedachte over “Hoofddorp: Bussluis blijft buiten spits open voor al het verkeer”

  1. Astrid

    En om van die parkeeroverlast af te zijn kun je net zo goed de hele bussluis er uit halen. Het is een farce dat een bussluis ergens goed voor is.

Reacties zijn gesloten.