Schiphol: Schipholtunnel voor de derde keer afgesloten na technische storing (foto update)

Schiphol, 2 aug – De Schipholtunnel was vandaag ook weer gesloten voor al het verkeer, nu zelfs beide richtingen. Door een storing in het bedieningssysteem van Rijkswaterstaat werkten de camera’s niet die de tunnel in de gaten moeten houden.

Ook het brandblussysteem en de branddeuren werkten niet. Omdat Rijkswaterstaat de veiligheid niet kon garanderen is de tunnel afgesloten. De tunnel is vanaf een uur of 09.00 tot ongeveer 11.30 afgesloten geweest, wat weer voor een enorme chaos op de omliggende wegen zorgde.

Deze storing had volgens een woordvoerder niets met de storingen van de afgelopen twee dagen te maken.

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

Een gedachte over “Schiphol: Schipholtunnel voor de derde keer afgesloten na technische storing (foto update)”

  1. Chris van bergen

    Drie keer een probleem met de Schiphol tunnel in korte tijd zonder dat er enig verband met elkaar is?
    Hoe groot is zo’n kans?
    Wat mij m.n. stoorde was de slechte communicatie op 2 aug. l.l. over alternatieve routes naar Schiphol.
    Afslag 2 vanaf A4/E19 was afgesloten en men gaf daar geen informatie over een alternatieve route. Waarom niet? Met enig geluk namen we de A5 naar Hoofddorp en ook was hier weer geen duidelijke info over hoe op Schiphol te geraken. Met enig geluk zijn mijn vrouw en ik toen toch nog op tijd op Schiphol aangekomen voor onze vlucht, maar ik kan me indenken dat meerdere mensen hun vlucht hebben gemist en ontzettend in de zenuwen hebben gezeten.
    Nogmaals betere alternatieve routes zijn geen overbodige luxe in zo’n geval en waarom de electronische borden alleen maar rode kruizen gaven is me een raadsel, of kan je geen andere info erop aangeven?

Reacties zijn gesloten.