Hoofddorp: Voetstappenactie; Extra maatregelen tegen toename woninginbraken

HOOFDDORP – Om bewoners bewust te maken van inbraak mogelijkheden organiseert de politie regelmatig een ‘’Voetstappenactie’’. Met deze voetstappenactie wijst de politie bewoners op inbraakgevoelige situaties en maakt bewoners bewust van de risico’s.

De politie controleert tijdens de zomermaanden extra op inbraakgevoeligheid: bijvoorbeeld of ramen en deuren goed zijn afgesloten. Maar ook wordt gekeken of er geen waardevolle spullen voor het raam liggen en of gordijnen niet de hele dag gesloten blijven. Ook een ladder of een grijze bak kan het inbrekers erg makkelijk maken de woning binnen te dringen.

Mocht zo’n situatie zich voordoen dan laat de politie een brief achter bij de betreffende woning. Bij de brief zit een flyer in de vorm van een voet, waarmee bewoners worden gewezen op het feit dat zij inbreken in hun woning wel heel makkelijk maken. Op de flyer staat de tekst ‘Deze voetafdruk had van een inbreker kunnen zijn’.

Dinsdag heeft de politie een voetstappenactie in Hoofddorp uitgevoerd op de volgende locaties:

  • Gandhistraat te Hoofddorp (36 voetstappen achtergelaten)
  • Schweitzerstraat te Hoofddorp (24 voetstappen achtergelaten)
  • Steve Bikostraat te Hoofddorp (17 voetstappen achtergelaten)
  • Hammarskjoldstraat te Hoofddorp (35 voetstappen achtergelaten)

Tijdens de controle kwam de politie onder andere onderstaande situaties tegen:

  • sleutels in de achterdeuren van de woning aanwezig
  • schuurdeuren open waardoor fietsen weggenomen konden worden en overig materiaal dat voorhanden lag
  • bijkeuken-deuren open waardoor toegang tot de woning werd verkregen
  • tientallen ramen geopend op de eerste etage van de woning terwijl inklimmateriaal (dak garage/bijkeuken, containers, schuttingen, ladders) voor gebruik aanwezig waren.

Bewoners die in gesprek kwamen met de politie reageerden positief op de actie en waren verrast door het aantal mogelijkheden om het huis binnen te komen.

 

Misschien vindt u dit ook interessant?