Dreamnight (KinderBeestFeest) vertrekt met gillende sirenes vanuit Hoofddorp naar Artis

HOOFDDORP, 1 juni – Vrijdag aan het einde van de middag zijn een tiental hulpverleningsvoertuigen vanaf het Spaarne Ziekenhuis via het Kennemer Gasthuis richting Artis vertrokken.

Onder begeleiding van politie- motoren vertrekt de grote stoet met zwaailichten en gillende sirenes naar Artis. Het KinderBeestFees is speciaal georganiseerd voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie. De kinderen zijn hiervoor speciaal uitgenodigd door hun ziekenhuis of andere instelling.

Dit goede initiatief is in 1996 begonnen in de dierentuin Blijdorp te Rotterdam. De naam van het initiatief luidde toen: Dreamnight at the Zoo. Inmiddels wordt een dergelijk evenement wereldwijd georganiseerd. Meer dan 200 dierentuinen doen mee op nagenoeg dezelfde datum. Het doel is om de kinderen en hun familie een onbezorgde avond te bezorgen. Een avond waarop ze even hun ziekte en/of handicap kunnen vergeten.

Fotografie: Eric van Lieshout & Rob Franken

Video: Michel van Bergen & Eric van Lieshout


Misschien vindt u dit ook interessant?

3 gedachten over “Dreamnight (KinderBeestFeest) vertrekt met gillende sirenes vanuit Hoofddorp naar Artis”

  1. jan joker

    Wat is dit indrukwekkend.
    Ik hoop dat de kinderen hebben genoten. Super initiatief!

  2. René

    Hoe blijer kun je een ziek kind maken, door 1x per jaar zoiets te organiseren ….1x per jaar met zoveel kabaal naar de dierentuin, fantastisch , ik hoop dat ze héél véél plezier hebben gehad. En er mag zeer zeker een dank uit gaan naar, Politie, Brandweer,Ambulance en iedereen die er verder aan meegewerkt heeft….om deze dag voor deze kinderen onvergetelijk te maken.. HULDE……….

  3. Het zal wel een geweldige dag zijn voor de kinderen. Dat doet ze zeker goed!

Reacties zijn gesloten.