Hond doodgebeten in Hoofddorp

HOOFDDORP, 5 mei – De politie is rond 18:40 uur naar de Pater Damiaanstraat gegaan, waar een hond zou zijn doodgebeten door een andere hond. Hier trof de politie een geëmotioneerd gezin aan met hun yorkshire terrier, die zojuist was doodgebeten door één van de honden van een 33-jarige Hoofddorpse.

De aangelijnde terrier van het gezin, bleek even daarvoor aangevallen te zijn door één van de loslopende honden van de Hoofddorpse vrouw. Deze hond had in de buik van de terrier gebeten, waarna deze was overleden.

De Hoofddorpse was vervolgens weggelopen, maar een getuige had haar naar haar huisadres gevolgd. De dierenambulance is ter plaatse gekomen en heeft de overleden hond meegenomen. De hond die de terrier heeft doodgebeten werd in beslag genomen door de hondengeleider van politie. Hij heeft proces-verbaal opgemaakt.

Misschien vindt u dit ook interessant?

5 gedachten over “Hond doodgebeten in Hoofddorp”

  1. Hendrika

    Er staat alleen maar dat een aangelijnde hond is doodgebeten door een loslopende hond. Ik heb sinds kort zelf een hond met angstagressie die altijd aangelijnd loopt. Elke hond die hij nog niet kent en te dichtbij komt, wordt in eerste instantie aangevallen. Het scheelt in mijn geval wel, dat ik vreemde honden mijdt. Misschien was die York helemaal geen lief, klein schattig hondje, maar een agressief klein krengetje. Beetje lastig om hier zomaar een oordeel over te vellen. Wat natuurlijk wel a-sociaal is, is dat de eigenaar van de andere hond is weggelopen………….

  2. Simon

    Wat mij altijd opvalt, is het grote aantal loslopende honden. De basisregel in de Haarlemmermeer is dat honden overal moeten worden aangelijnd, behalve op daarvoor aangewezen plekken. Verder is het zo dat je een hond altijd onder controle moet hebben. Tja, en dat was blijkbaar niet het geval. Ik laat in de bebouwing mijn hond altijd aan de lijn uit en als hij los gaat lopen ga ik naar het strand, bos of duin. Wat mij wel verbaast, is dat een flink deel van de honden totaal niet is opgevoed of gesocialiseerd. En dan krijg je dit gedrag. Als ik dan een eigenaar aanspreek dat ik last heb van zijn hond krijg je of een grote bek of de reactie: dan geef je hem zelf maar een trap…… En een tip hoe met deze hond om te gaan: in ieder geval niet terug naar de oude eigenaar en herplaatsen bij iemand die wel de controle over het dier heeft

  3. Ester

    Die hond moet sterven!

  4. Dave

    Die hond moet natuurlijk worden afgemaakt wat als het een klein kind was geweest…

  5. Mart

    Wat gaat er met de hond gebeuren die gebeten heeft, ik lees dat deze in beslag is genomen door een hondengeleider..
    Ik vindt namelijk dat die hond eigenlijk geen schuld heeft , en wel gewoon terug moet naar zijn of haar baasje..( begrijp mij niet verkeerd want ik vind het heel erg voor het gezin waarvan de hond dood is, en betuig dan hierbij ook mijn medeleven )
    De schuld ligt bij de baas van die hond, als die hem of haar niet had laten loslopen, was dit waarschijnlijk niet gebeurd, ( wat ik wel schofterig vind, is dat deze gewoon is weggelopen ) ik vindt dan ook dat de baas van de hond een flinke boete moet betalen, en niet een kleine bedrag van 100 euro, nee gelijk flink een bedrag van 500 a 1000 euro, zodat ze nooit meer haar hond laat loslopen..

Reacties zijn gesloten.