Hoofddorpse aangehouden na dollemansrit in Hoofddorp

HOOFDDORP, 4 februari – De politie heeft een 32-jarige vrouw en haar 32-jarige vriend (bijrijder) aangehouden, nadat de vrouw onder invloed van alcohol met hoge snelheden door Hoofddorp had gereden en hierbij meerdere aanrijdingen had veroorzaakt.

De politie zag even na 02.00 uur een auto met hoge snelheid door het rode verkeerslicht rijden op de Weg om de Noord. Gezien de gevaarszetting in combinatie met het gladde wegdek, is de politie achter de auto aangereden en zetten zij het stopbord aan, om de bestuurster aan te geven dat zij moest stoppen met rijden. De automobiliste, een 32-jarige vrouw uit Hoofddorp, verhoogde echter haar snelheid en reed via de IJweg de Oostzee op.

Op de Van Heuven Goedhartlaan was inmiddels een ander politievoertuig neergezet om de weg te blokkeren, zodat de vrouw tot stoppen werd gedwongen. De Hoofddorpse reed echter om de blokkade heen en vervolgde haar weg tegen de rijrichting in op de verkeerde weghelft. Zij reed hierbij met hoge snelheid en verloor de controle over haar voertuig, waardoor de auto tolde over de weg en tot stilstand kwam tegen een lantaarnpaal in de berm.

De politie probeerde de auto tegen te houden en de portieren van de auto te openen, maar de portieren bleken op slot en de vrouw gaf inmiddels weer volop gas en reed vervolgens met hoge snelheid de wijk Toolenburg in. Hier zorgde zij voor uiterst gevaarlijke situaties. Uiteindelijk reed zij na haar dollemansrit op het Muiderbos tegen een lantaarnpaal aan en de politie blokkeerde haar auto direct met twee politie-auto’s, zodat zij niet weg kon rijden.

De vrouw wilde nog steeds niet meewerken en de ruiten van de auto werden door de politie ingeslagen, zodat zij tot stoppen kon worden gedwongen. Zowel de vrouw als haar vriend (die als bijrijder in de auto zat) werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau: zij zijn ingesloten. Hun voertuig was rondom flink beschadigd en twee politievoertuigen liepen lichte blikschade op. Ook de lantaarnpalen bleken beschadigd te zijn, als gevolg van de aanrijdingen. De Hoofddorpse bleek niet in bezit van een rijbewijs. Tegen haar zijn de nodige processen verbaal opgemaakt en zij zit nog vast.

Misschien vindt u dit ook interessant?

2 gedachten over “Hoofddorpse aangehouden na dollemansrit in Hoofddorp”

  1. Anoniem

    Helaas is dit mijn buurvrouw, een ziekelijk krankzinnig mens…

  2. mulder

    Wat een idioten, dat soort figuren zijn een gevaar voor de samenleving en horen gewoon niet thuis op deze aardbol. Opsluiten en nooit meer loslaten, maar je wat gebeurd hier in NL, die lopen met een paar dagen weer op straat en de volgende keer rijden ze wel iemand dood, schandalig.

Reacties zijn gesloten.