Hillegom – Recherche onderzoekt plofkraak pinautomaat en zoekt getuigen

Hillegom, 26 februari 2020 – De recherche onderzoekt een plofkraak bij een pinautomaat aan de Hoofdstraat op woensdag 26 februari. Rond 03.15 uur vond de plofkraak plaats. Enkele minuten daarna meldden getuigen de plofkraak bij de politie. Er werd niets buitgemaakt.

Volgens getuigen renden er twee of drie mannen weg na de kraak. Mogelijk zijn ze vervolgens op een motorscooter vertrokken in de richting van de Meerstraat. De mannen waren in het zwart gekleed en hadden hun gezichten bedekt. Op de Hoofdstraat was er veel schade aan omliggende panden en de pinautomaat was volledig vernield door een explosief. Minimaal vier bedrijfspanden hebben forse schade opgelopen. Het glaswerk lag verspreid in de omgeving. Er raakte niemand gewond. Wel werden vier woningen ontruimd omdat ze schade hadden opgelopen.

De explosievenverkenner van de politie heeft het eerste onderzoek bij de automaat gedaan en gekeken of Forensische Opsporing veilig verder onderzoek kon doen. Agenten zochten in de omgeving naar verdachte personen maar hebben niemand kunnen aanhouden.

De recherche in Leiden onderzoekt de plofkraak en vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000. Mogelijk zien mensen ergens een motorscooter staan die daar niet thuishoort. De politie sluit niet uit dat de scooter bijvoorbeeld in een busje is geladen. Als iemand zo’n verdachte situatie heeft gezien, hoort de politie dit ook graag.

Misschien vindt u dit ook interessant?