Hoofddorp – Drie inbrekers aangehouden

Hoofddorp – Op vrijdagmorgen hield de politie drie mannen aan op verdenking van een inbraak in een bedrijfspand aan de Graftermeerstraat in Hoofddorp. De verdachten zijn mannen uit Haarlem, Hilversum en Amsterdam van 20, 24 en 25 jaar oud.

Omstreeks 04.25 uur kreeg de politie melding dat er werd ingebroken in een horecapand aan de Graftermeerstraat. Drie mannen zouden vanuit de zaak zijn gekomen met de buit en deze in een personenauto hebben gezet. De auto was vervolgens weggereden.

De politie ging op onderzoek uit en trof de auto rijdend aan. De bestuurder kreeg een stopteken, maar stopte niet. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. Er volgde een achtervolging die eindigde in de Ekamastraat in Haarlem, waar de vluchtauto een doodlopende weg inreed. De inzittenden van de auto sprongen uit de auto en gingen er rennend vandoor, met de politie in hun kielzog.

De verdachten werden aangehouden, mede met behulp van de politiehelikopter en politiehond Jimi (zie foto van politiehond Jimi hierboven). In de auto werd de buit teruggevonden.

Foto: Politie

Misschien vindt u dit ook interessant?