Hoofddorp – Politie zoekt getuigen van brandstichting (UPDATE)

Hoofddorp, 19 januari 2018 – De politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting die plaatsvond op vrijdagmorgen op de Etta Palmstraat in Hoofddorp.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van brand in een woning. Ter plaatse bleek de voordeur van een woning in brand te staan. Met een brandblusser kon de politie de brand eenvoudig blussen.

De bewoonster van het pand was wakker geworden van een klap. Zij had een oranje gloed gezien bij de voordeur. Hierop was zij met huisgenoten de woning via de achterzijde uitgelopen en door de politie opgevangen.  De kinderen kregen tijdelijk een plekje in de politieauto.

De politie gaat uit van brandstichting. Een (forensisch) onderzoek wordt ingesteld.

Update:
Vorige week heeft er voor het huis waar vannacht de voordeur in brand is gezet een auto in de brand gestaan. De sporen van de autobrand zijn nog steeds goed zichtbaar. De politie onderzoekt of de autobrand en de brandstichting van afgelopen nacht met elkaar te maken hebben.

Eventuele getuigen of personen die informatie over deze brandstichting of de autobrand hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000.

Misschien vindt u dit ook interessant?