Hoofddorp – Integrale controle bezorg- en afhaalrestaurant Hoofddorp Centrum

Hoofddorp – Op vrijdagavond heeft een integrale controle plaatsgevonden bij een bezorg- en afhaalrestaurant in Hoofddorp Centrum. Dat was niet voor niets: er werd een kleine hoeveelheid vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen. En hoewel er geen vergunning is om in het restaurant te eten, was er toch een klant die verklaarde een tafel te hebben gereserveerd.

Ook was er sprake van een overtreding Wet Arbeid Vreemdelingen: de Arbeidsinspectie trof een werkende vrouw aan die niet in Nederland mocht werken. De ondernemer krijgt hiervoor een boete. De betrokken medewerker is naar huis gestuurd.

Aanleiding voor de controle waren meerdere meldingen van verdachte activiteiten. Eerder al waren minderjarige bezorgers gecontroleerd. Zij bezorgden met een scooter maar bleken geen rijbewijs te hebben.

Burgemeester Marianne Schuurmans: ‘Alle controles, hoe klein de opbrengst ook is, zijn nodig en nuttig. De strijd met ondermijnende criminaliteit is er een van lange adem waarbij zichtbare inzet zorgt voor verstoring van criminele netwerken. En juist dát is één van de belangrijkste doelstellingen.’

Samen tegen ondermijning

Onder de noemer Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) Noord-Holland werken de Politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de Nederlandse Arbeidsinspectie en de gemeente samen om criminele activiteiten aan te pakken Het RIEC richt zich op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit door informatie, expertise en krachten van verschillende overheidsinstanties te bundelen. Bij ondermijnende criminaliteit vervagen de grenzen tussen de onderwereld en de bovenwereld. Criminelen richten voor hun activiteiten bedrijven op, vragen vergunningen aan en huren en kopen panden. Hiervoor hebben ze medewerking nodig van de bovenwereld, zoals makelaars en notarissen. Zo raken deze ‘werelden’ met elkaar verweven en kunnen criminelen druk uitoefenen op de bovenwereld en er misbruik van maken.

Melden helpt

Heeft u vermoedens van criminaliteit? Meld dit alstublieft bij de politie of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)

2 gedachten over “Hoofddorp – Integrale controle bezorg- en afhaalrestaurant Hoofddorp Centrum”

  1. Mag hopen dat de zaak gesloten wordt en niet meer open gaat. Gebeurt dat niet dan is het een dolksteek voor de eerlijke hardwerkende horecaondernemer die wel de zaakjes op de rit heeft.

Reacties zijn gesloten.