Cruquius – Integrale controle loodsen Cruquiuszoom; hennepplantage ontdekt in loods

Cruquius – Een hennepplantage, illegale bewoning, overtreding van de alcoholwet en 120 kg verkeerd opgeslagen lachgasflessen werden gevonden tijdens een integrale controle door de gemeente, de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Liander, en de politie.

Zij controleerden 51 panden en loodsen aan de Cruquiuszoom in Cruquius, Haarlemmermeer, daarbij bijgestaan door de VVE van de Cruquiuszoom.

Naast de bovenstaande illegale activiteiten waren er vier bedrijven die zich niet hadden aangemeld bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en werden er enkele kleine milieuovertredingen geconstateerd. Loodsen in het buitengebied zijn in trek bij criminelen. Zij kunnen daar in betrekkelijke anonimiteit hun goederen opslaan, illegale en ondermijnende activiteiten uitvoeren of er illegaal verblijven. In Haarlemmermeer zijn de afgelopen jaren steeds meer loodsen bijgebouwd.

De gemeente Haarlemmermeer heeft de aanpak van ondermijning hoog op de agenda staan. Daarom voert de gemeente regelmatig integrale controles uit, samen met partners als Liander, de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Belastingdienst en de politie.

Een gedachte over “Cruquius – Integrale controle loodsen Cruquiuszoom; hennepplantage ontdekt in loods”

  1. Ze hebben helmaal geen 51 panden gecontroleerd , Politie en gemeente ging controleren vanuit de lijst van VVE deze was selectief,vooraal mensen met buitenlands achternaam. waar is de tuinhuisje gevonden ?? bij niet gecontroleerd pand?.
    Controle van panden is prima maar niet selectief.

Reacties zijn gesloten.