Hillegom – Minderjarigen aangehouden voor afpersingen

Hillegom – Met de aanhouding van drie jongens van 16 en 17 jaar hoopt de recherche in de Bollenstreek in ieder geval vier afpersingszaken te hebben opgelost. De slachtoffers van deze zaken, 13 en 14 jaar oud, werden gedwongen hun (waardevolle) spullen af te staan aan de verdachten.

De slachtoffers maken deel uit van een vriendengroep en werden in de afgelopen maand door de nu aangehouden, vermoedelijke verdachten gedwongen om de spullen in hun zakken aan hen af te staan. De verdachten stelden zich daarbij dermate dreigend op dat de jonge slachtoffers niet durfden te weigeren. Op deze manier werden de slachtoffers beroofd van onder andere geld, Airpods, sigaretten en aanstekers.

De verdachten waren dermate intimiderend dat de slachtoffers twijfelden of zij wel aangifte zouden doen. Toen zij uiteindelijk besloten dit toch te doen, is de recherche direct een onderzoek gestart. Een officier van justitie verleende toestemming de verdachten buiten heterdaad aan te houden. Er is op dit moment vijf keer aangifte gedaan tegen de nu aangehouden verdachten. De verdachten, twee 16-jarige Hillegommers en een 17-jarige uit Bennebroek, zijn ingesloten voor verhoor en worden naar verwachting op donderdag 21 januari voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Was jij slachtoffer?
De recherche sluit niet uit dat er meer jongeren slachtoffer zijn geworden van deze laffe vorm van diefstal. Ben jij op dezelfde manier van de spullen bestolen en heb je niet eerder aangifte durven doen? Meld je dan nu alsnog bij de recherche in de Bollenstreek via 0900-8844.