Zwanenburg – Taxibusje belandt na aanrijding in de Ringvaart

20161021_zwanenburger_water_01Zwanenburg, 22 oktober 2016 – Een taxibusje is gisteravond na een aanrijding met een busje in het water van de Ringvaart belandt.

Het ongeval gebeurde op de Zwanenburgerdijk ter hoogte van de Venenweg, toen het busje vanuit de Venenweg de dijk op wilde draaien en vermoedelijk het taxibusje over het hoofd zag. Door de botsing schoot het busje het water in.

De inzittenden konden gelukkig snel op eigen kracht het busje verlaten en werden opgevangen door de hulpverleners. Na controle bleek dat ze er met een nat pak vanaf kwamen.

Door het ongeval en de afhandeling was de Zwanenburgerdijk afgesloten. De bergingsdienst zal het busje, wat helemaal onderwater lag,  later op de avond uit de Ringvaart vissen.

Tijdens het wachten op de berger, komt er een auto aanrijden die vol in de remmen gaat. Vervolgens gaat hij toch weer verder rijden. De agenten gaven de wagen een stopteken om eens te vragen waar dat remmen goed voor was.

De auto negeert het stopteken en rijdt door. De agent er achteraan. Toen de wagen eenmaal aan de kant stond, bleek dat de chauffeur onder invloed was en ook geen rijbewijs had…..

Fotografie: Chris Soellaart & Michel van Bergen

Misschien vindt u dit ook interessant?