Hoofddorp: Twee gewonden bij beroving aan de Zandsteen (update)

CST_4828-3

Hoofddorp, 25 juli 2016 – Op maandagavond werd een 50-jarige vrouw het slachtoffer van een beroving op de Rijnlanderweg in Hoofddorp. Omstreeks 22.10 kwam een groep toeristen terug van een dagtrip. De bus stopte op de Zandsteen. Van daaraf moesten zij de  rijbaan oversteken naar hun hotel.

Plotseling kwamen vanaf de Hoeksteen twee mannen aanrennen. Zij probeerden de schoudertas van het slachtoffer van haar schouder te trekken. Omdat het slachtoffer de tas vast hield, kwam zij ten van en liep verwondingen aan haar hoofd op. Uiteindelijk moest zij de tas loslaten en gingen de mannen gingen er rennend met de tas vandoor in de richting N201, waar een auto klaarstond. Nadat de mannen waren ingestapt, reed de auto weg in de richting Hoofddorp Centrum.

Een van de toeristen, een 56-jarige man, rende achter de auto aan, maar kwam ongelukkig ten val. Hierbij brak hij zijn pols. Beide slachtoffers werden voor behandeling van hun verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de vlucht is de personenauto van de daders vermoedelijk op een busbaan terechtgekomen. Een personenauto met verse schade werd aangetroffen in de omgeving Kruisweg – Vermeerhuispas, terwijl restanten van de auto op de busbaan lagen. Bij de auto was niemand meer aanwezig.

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Hierbij werd een diensthond ingezet. De verdachten werden echter niet meer teruggevonden.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp op tel.nr. 0900-8844.

Fotografie: Chris Soellaart

Misschien vindt u dit ook interessant?