Hoofddorp: Binnen anderhalf uur weer aanrijding rotonde Marktplein

EvL_Rotonde 2 (3)Hoofddorp, 23 juli 2016 – Een fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde van het Marktplein. De fietser kwam kreeg geen voorrang van een personenwagen en kwam door de aanrijding ten val.

Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn arm en is na de nodige zorg in de ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Anderhalf uur geleden gebeurde er op exact dezelfde plek een aanrijding tussen een snorscooter en een personenwagen.

Fotografie: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?

3 gedachten over “Hoofddorp: Binnen anderhalf uur weer aanrijding rotonde Marktplein”

  1. Moi

    @Simon
    Dat inderdaad, plus het feit dat een rotonde waar fietsers van beide kanten mogen komen niet logisch is.
    Dit is in al meerdere onderzoeken naar voren gekomen en dit zijn tevens de rotondes waar de meeste aanrijdingen plaats vinden. Ondanks dat kiezen veel gemeenten hier toch voor omdat het vaak goedkoper/makkelijker is, of omdat het beter in de omgeving past.
    Natuurlijk hebben de fietsers voorrang en ben je als automobilist fout, maar dit soort ongevallen zullen blijven gebeuren zolang dit soort rontondes blijven bestaan.

  2. Simon

    Die rotonde is levensgevaarlijk zeker bij een van de drukste aanvoerwegen naar het centrum. In combinatie met het feit dat veel auto’s vanaf de kruisweg nogal hard komen aanrijden en dan op het laatst vol in de remmen gaan. Maar goed volgens de gemeente is de rotonde volkomen veilig.

  3. Dudeson

    Zie ik nou goed dat het om een elektrische fiets gaat ?

    Oogcontact zoeken in het verkeer lijkt een gave heden ten dage (mobieltjes), iets dat je van jeugdige rijders nog niet kan verwachten maar deze mevrouw rijdt daar vast niet voor het eerst.

Reacties zijn gesloten.