Aalsmeer: Brandweerman krijgt klappen bij aanrijding N196

2Gisteravond reed de Brandweer van Aalsmeer op de N196 te Aalsmeer. Zij waren net klaar met een brand op de Hoge Dijk. Hier werden zij gewenkt door personen die aangaven dat er een aanrijding had plaats gevonden. Duidelijk werd dat er een kop-staart botsing bij het verkeerslicht ter hoogte van de Zwarteweg had plaatsgevonden. De persoon in de voorste auto had last aan haar nek.

De brandweerlieden zorgden dat hun brandweerauto de weg blokkeerde en creëerden hierdoor een veilige werksituatie. Bij het benaderen van het, achterop gereden, voertuig werd duidelijk dat de automobilist warrig was en weg wilde rijden.

De brandweermannen hebben de automobilist hierop aangesproken en zo geprobeerd hem te doen stoppen. De automobilist raakte hier zichtbaar geïrriteerd door en wilde toch ‘zijn auto parkeren’. Om het vluchten van deze automobilist te doen staken is een brandweerman het voertuig in gedoken om de sleutel uit het contact te halen.

Hierbij heeft de automobilist de brandweerman met vuisten op zijn hoofd geslagen.

De politie was snel ter plaatste om de brandweer te assisteren. Eén van de agenten heeft deze automobilist laten blazen waarna snel duidelijk werd dat deze teveel had gedronken.

Niet alleen voor artikel 8 is de automobilist aangehouden maar zeker voor mishandeling. Van hulpverleners BLIJF JE AF! De brandweerman heeft aangifte tegen de automobilist gedaan

De gewonde vrouw is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De collega’s hebben uiteindelijk proces verbaal opgemaakt voor artikel 5, 6, 7 en 8 van de Wegenverkeerswet en voor mishandeling van de brandweerman. Justitie zal uiteindelijk een zwaardere straf eisen voor deze mishandeling.

Fotografie: Marco Carels

13503094_1560755624221258_6821851176155591240_o

Misschien vindt u dit ook interessant?

Een gedachte over “Aalsmeer: Brandweerman krijgt klappen bij aanrijding N196”

  1. Dudeson

    wat een patjepeeër

Reacties zijn gesloten.