Rijsenhout: Politie schiet op inbrekers, twee gewonden

Rijsenhout, 2 mei 2016 – De politie heeft maandagochtend rond 03.30 uur geschoten op inbrekers op de Bennebroekerweg. De agenten reageerden op een inbraakmelding, bij aankomst probeerden de daders aan de politie te ontkomen door op hun in te rijden. Hierop hebben de agenten geschoten.

Bij de schietpartij raakte zowel een agent als één van de vermoedelijke inbrekers gewond. De agent zou mogelijk gewond geraakt zijn door politievuur. Het traumateam uit Amsterdam werd ook opgeroepen om te assisteren op de Bennebroekerweg. De agent is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De agent was wel goed aanspreekbaar.

Even later werd op de Blauwe Beugelstraat een 25-jarige man aangetroffen. Deze man, afkomstig uit Amsterdam, bleek gewond te zijn. Hij is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de inbraak. De Amsterdammer is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis

De politie is nog op zoek naar de donkerkleurige vluchtwagen, de wagen heeft schade aan de voorzijde. Zowel de Bennebroekerweg als de Blauwe Beugel straat is afgesloten voor politieonderzoek.

Fotografie: Eric van Lieshout & Marco Carels

Misschien vindt u dit ook interessant?