Nieuw-Vennep: Dodelijk ongeval met vrachtwagen

EvL_Rijnlanderweg (14)Nieuw-Vennep, 13 aug 2015 – Bij een ongeval tussen een bromfietser en een vrachtwagen is donderdagmiddag een 26-jarige man uit Alphen aan de Rijn om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur op de Rijnlanderweg op het stuk tussen de Bennebroekerweg en de Venneperweg.

Een 23-jarige man uit Elburg reed in een vrachtwagen over de Rijnlanderdijk. Hij kwam vanuit de richting van de Bennebroekerweg en reed in de richting van de Venneperweg. Bij een bedrijf sloeg hij rechtsaf en kruiste daarbij het naast de weg gelegen fietspad. Het slachtoffer reed op een bromfiets over dit fietspad, in dezelfde richting als de vrachtwagen.

Bij het afslaan heeft de vrachtwagenchauffeur vermoedelijk de bromfietser over het hoofd gezien. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De Rijnlanderweg was door het ongeval en het onderzoek afgesloten voor het verkeer.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

EvL_Rijnlanderweg (1) EvL_Rijnlanderweg (2) EvL_Rijnlanderweg (3) EvL_Rijnlanderweg (4) EvL_Rijnlanderweg (5) EvL_Rijnlanderweg (6) EvL_Rijnlanderweg (7) EvL_Rijnlanderweg (8) EvL_Rijnlanderweg (9) EvL_Rijnlanderweg (10) EvL_Rijnlanderweg (11) EvL_Rijnlanderweg (12) EvL_Rijnlanderweg (13) EvL_Rijnlanderweg (14)

Misschien vindt u dit ook interessant?