Hoofddorp: Fietsers massaal onderuit door gladheid

Hoofddorp: Fietsers massaal onderuit door gladheidHoofddorp, 9 december – Fietsers gingen dinsdagochtend in grote getallen onderuit door gladde bruggen en fietspaden. Zie ging er een scholier onderuit op het bruggetje tussen de Kaj Munkweg en het Rosenholm, de jonge vrouw hield er een flinke hoofdwond aan over. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderweg en tijdens de afhandeling gingen veel fietsers spontaan onderuit. Zo kon er op het fietspad vanaf de Geniedijk richting de scholen alleen maar gelopen worden. Ook op de IJweg in Nieuw-Vennep ging een fietsster onderuit, ook zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Op deze drukke fietspaden wordt nog niet gestrooid, volgens de gemeente wordt gestrooid volgens protocol en blijkbaar zitten deze fietspaden er niet bij in.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Fietsers massaal onderuit door gladheid Hoofddorp: Fietsers massaal onderuit door gladheid Hoofddorp: Fietsers massaal onderuit door gladheid

Misschien vindt u dit ook interessant?

5 gedachten over “Hoofddorp: Fietsers massaal onderuit door gladheid”

  1. nietje

    het is op die plek al jaren glad bij vorst/ijzel en gemeente grijpt niet of veel te laat pas in.
    je kan er zelfs als voetganger niet over de brug heen komen

  2. yolotaart

    Ik ken haar. Ze is uitgegleden op een glad bruggetje. Ik vind het wel dat de gemeente zout moet strooien want dat doen ze altijd te laat! Er zijn heel veel mensen/kinderen uitgegleden. En ik vind het niet eigen risico de gemeente moet gewoon opletten

  3. polleke 2

    Op het weerbericht staat niet vermeld op welke plekken de fietspaden glad zijn. Bovendien lezen tieners geen weerbericht voordat ze naar school gaan. Ambulance is bij het Kaj Munk 4 keer binnen een half uur uitgerukt. Misschien een reden om dan even een tweet te sturen. Het was maar een idee…..

  4. Dudeson

    Misschien het weerbericht lezen als je de deur uitgaat ?
    Eigen verantwoordelijkheid nemen.

  5. polleke 2

    Misschien een idee om op de politietwitter een waarschuwing voor gladheid te vermelden?

Reacties zijn gesloten.