Hoofddorp: Bromfietscontrole volgens nieuwe regels

Hoofddorp: Bromfietscontrole volgens nieuwe regelsHoofddorp, 14 augustus – De politie heeft donderdagmiddag en -avond op diverse locaties een algemene bromfietscontrole gehouden. Op de controle locatie stond een rollerbank.

Vanaf 1 juli 2014 gelden nieuwe regels, bij een overschrijding van meer dan 1 km, na de marge van 5 km wordt het kenteken ingevorderd door de politie. (snorfiets boven de 30km/u en bromfiets boven de 50km/u).
De bestuurder/eigenaar mag zonder kentekenbewijs geen gebruik meer maken van de openbare weg en moet zijn voertuig terugbrengen in de originele staat en deze opnieuw laten keuren bij de RDW voordat hij het kentekenbewijs terugkrijgt. De agent heeft de brommer laten signaleren middels een WOK-signaal, mocht deze rijdend aangetroffen worden, dan wordt de brommer direct in beslag genomen. De kosten voor de keuring komen voor zijn rekening (€ 64).

De controle’s werden gehouden op het Beursplein en bij het tankstation op de IJweg. Motoragenten haalden diverse brommers uit het verkeer en escorteerden deze naar de controle locatie. 18 brommers werden gecontroleerd en 6 bestuurders kregen een bekeuring voor een te hoge constructie snelheid, gelijk met deze boete wordt een WOK-melding gedaan bij het RDW.

Met het einde van de vakantie in zicht en de start van het nieuwe schooljaar, begint ook weer een periode dat de politie steeds vaker met de rollerbank in de nabijheid van scholen gaat staan. Scheurende brommers zijn een grote bron van klachten en een kwetsbare groep van weggebruikers, waar veel slachtoffers vallen.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Bromfietscontrole volgens nieuwe regels Hoofddorp: Bromfietscontrole volgens nieuwe regels Hoofddorp: Bromfietscontrole volgens nieuwe regels Hoofddorp: Bromfietscontrole volgens nieuwe regels Hoofddorp: Bromfietscontrole volgens nieuwe regels Hoofddorp: Bromfietscontrole volgens nieuwe regels Hoofddorp: Bromfietscontrole volgens nieuwe regels

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant?