Hoofddorp: Beveiligingsmedewerker bedreigd bij inbraak school (update)

Hoofddorp: Beveiligingsmedewerker bedreigd bij inbraak schoolHoofddorp, 25 juli – Agenten hebben vrijdagavond een inbreker aangehouden in de bosjes van Graan voor Visch.

Eerder op de avond was bij de van Voorthuijsen school een inbraakalarm afgegaan. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf en iemand van de school waren op deze melding afgekomen. Tijdens hun inspectie in de school troffen zij een geschrokken inbreker aan, die dreigde de twee neer te knallen als zij de politie waarschuwden. Na deze bedreiging nam hij het hazenpad.

Gealarmeerde agenten met kogelwerende vesten zochten in de omgeving naar de verdachte. In bosjes verderop werd een onbeheerde scooter aangetroffen. Net op het moment dat een agent in de nabijheid ging posten kwam de verdachte tevoorschijn om zijn scooter op te halen.

Hij is aangehouden en naar het bureau overgebracht. Een agent heeft de scooter naar het bureau gereden. Een gespecialiseerd bedrijf heeft nieuwe sloten in de deur geplaatst van de school.

Update: 26-07-2014 | 11:10 Politiepersbericht

Hoofddorp – De politie krijgt op vrijdagavond rond half 11 een melding van een surveillant van een beveiligingsbedrijf dat er een poging to inbraak plaatsvindt op de Voorthuisenschool aan Graan voor Visch.

Ter plaatse blijkt er inderdaad geprobeerd om in te breken en treft men in de omgeving een 18 en 23-jarige man uit Hoofddorp aan. Beide zijn aangehouden op mogelijke betrokkenheid bij deze inbraak die in onderzoek is.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Beveiligingsmedewerker bedreigd bij inbraak school Hoofddorp: Beveiligingsmedewerker bedreigd bij inbraak school Hoofddorp: Beveiligingsmedewerker bedreigd bij inbraak school Hoofddorp: Beveiligingsmedewerker bedreigd bij inbraak school

Misschien vindt u dit ook interessant?