Lisserbroek: Foto impressie activiteiten Brandweer Lisserbroek 100 jaar

Lisserbroek – 15 September aanstaande is het groot feest voor de inwoners van Lisserbroek en alle belangstellenden. Dit jaar is het namelijk 100 jaar geleden dat de eerste brandwacht door de toenmalige burgemeester van Haarlemmermeer werd aangesteld voor “Spuit 6” in Lisserbroek.

Het dorpsplein voor de Meerkoet wordt die dag gevuld met brandweervoertuigen uit heden en verleden. We zijn trots te kunnen melden dat de oudste spuit in het begin van de vorige eeuw is gebouwd. In de Meerkoet zal een leuke presentatie gegeven worden van de historie van post Lisserbroek in de vorm van een aantal foto’s en oude materialen.

Demonstraties als een keukenbrand, wat betekent het als een gasfles ontploft en hoe gebruik ik een klein blusmiddel zullen worden afgewisseld met het openknippen van een auto. Belangstellenden kunnen zelf ervaren hoe het is om in een gaspak te lopen en min of meer afgesloten te zijn van de buitenwereld.

De kinderen kunnen door het doen van opdrachten een brandweerdiploma verdienen en via het springkussen nieuwe energie verzamelen bij de popcorn en suikerspin kraam.

Fotografie: Jan Baaij

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant?