Schiphol: Airbus A380-800 van Emirates voor de eerste keer op Schiphol

Eric van LieshoutSchiphol, 1 aug – Emirates gaat per 1 augustus de Amsterdam vluchten upgraden naar een Airbus A380. Sinds de lancering van passagiersvluchten naar Nederland in mei 2010, is er op deze route gevlogen met een combinatie van Boeing 777-300 & 200 vliegtuigen met een drie klassen configuratie.

Verspreid over twee dekken, biedt het bijzonder stille toestel 427 stoelen in Economy class, 76 exclusieve Business Class slaapstoelen en 14 First Class Private Suites en daarnaast nog twee Shower Spas. Voor alle Business en First passagiers is er op het bovendek de populaire on-board lounge waar reizigers kunnen ontspannen onder het genot van een drankje.

Met ingang van 1 augustus zal vlucht EK 147 worden uitgevoerd met een A380 en om 08.23 uur uit Dubai vertrekken om vervolgens om 13:30 uur te arriveren op Amsterdam Schiphol. Bij terugkeer zal de dubbeldekker vlucht EK148 om 15:30 uur uit Amsterdam vertrekken en om 23:59 in Dubai landen.

Reizigers kunnen in alle klassen genieten van het hoog onderscheiden ‘ice’ entertainment systeem dat passagiers geboeid weet te houden met 1200 kanalen met films, games, muziek en audio programma’s.

Emirates’ gastvrijheid wordt zowel in de lucht als op de grond geleverd door goed opgeleide internationale medewerkers die samen net zoveel talen spreken als het aantal bestemmingen in het snel uitbreidende netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

Fotografie: Eric van Lieshout, Jeffrey Koper, Jan Baaij & Robert Hooiveld

Drie foto’s zijn van de testvlucht van 2010, klik hier voor dat artikel.

 

 

 

 

Grootste passagiers vliegtuig ter wereld landt op Schiphol

Misschien vindt u dit ook interessant?